Zeehondenopvang

I In de krokusvakantie met kleindochter (7 jr) naar de zeehondenopvang A SEAL  in Stellendam geweest.

aseal-1c-wp

Er was van alles te bekijken en te beleven !

aseal-2a-wp

De zeehonden die net binnen gekomen waren, gingen allemaal eerst in quarantaine.

aseal-3b-wp

De hele opvang van +/- 3 mnd kon je goed door het glas volgen.

aseal-3a-wp

De foto`s zijn dus allemaal door dik glas gefotografeerd !!

aseal-4-wp aseal-5b-wp

Er viel véél binnen en ook buiten te bekijken, maar de kinderen konden ook van alles zelf doen !!

aseal-8-wp

Zo als….een reddingsboot besturen en een speurtocht en gezonde zeehondjes op het strand (via video) ZELF loslaten !

En die kreeg je dan opgestuurd 🙂

aseal-5aa-wp

En oma was druk met zeehondjes fotograferen, maar die bewogen wel erg !!

aseal-6-wp

En deze kinderopstapjes, als duinen gecreëerd, waren ook erg praktisch voor grote en kleine kinderen om in de opvang te kunnen kijken.

aseal-7-wp

Al met al een leuk uitje naar Stellendam op het eiland Goeree-Overflakkee (=buureiland), wat tegenover het eiland Voorne ligt.

goeree

.

16 gedachten over “Zeehondenopvang

 1. Knap om zulke fraaie foto’s door het glas te maken Marjolein, de laatste opname van een zeehondje, steelt voor mij de show. Jou kleindochtertje heeft vast erg genoten.

 2. Leuke serie, Marjolein. Je hebt een paar mooie portretjes kunnen schieten.
  Het ziet er nu nog rustig uit. ’t Zal in het hoogseizoen wel drukker zijn, neem ik aan.
  Gr Jan W

 3. Wat een HEERLIJK dagje UIT zal dat geweest zijn voor je kleindochter. En nog leerzaam bovendien! Prachtige zeehondenogen heb je vastgelegd Marjolein

 4. Dat was wel heel leuk voor oma en kleindochter. Het is goed gelukt om door het glas te fliepsen! Ik las pas een tip om een polarisatiefilter te gebruiken als je door glas moet fliepsen. Heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar dat komt wel. Leuke foto’s van de baby’s, hopelijk worden ze allemaal groot en kunnen terug gezet worden.
  grtjs 😉

 5. Ondanks de dikke ruiten heb je toch prachtige foto’s kunnen maken. Leuk als er ook inderdaad zeehonden zitten. Ik ben wel eens in Pieterburen geweest en toen bleek er geen eentje te zijn. Wel een goed teken natuurlijk maar niet leuk als je er speciaal voor komt.

 6. Het ziet er goed uit daar voor de zeehonden en leuk om er heen te gaan met kleinkind. Schattige koppies hebben de zeehondjes maar je moet er denk ik ook weer niet te dichtbij komen.

 7. Was van de zomer in de meeste bekend zeehondenopvang vond de hoge prijs opvallend toen zeker omdat er zo wienig te doen was. Zonde dat ik de opvang zoveel dichterbij nog niet kende, dat had ik daar heen gegaan.

 8. Als je het niet gezegd had dan had ik niet gezien dat de zeehondjes achter dik glas lagen. De fotoserie is goed gelukt dus. Leuk en educatief uitstapje met jullie kleindochter.

Reacties zijn gesloten.