Zomervakantie 2020 : Deel 5

I In deel 5 neem ik jullie mee op een fietsritje naar Schouwen-Duivenland. Met de caravan stonden we de maand sept in Ouddorp.

Vanaf Ouddorp fietsten we de Brouwersdam over en dan ben je in Zeeland en wel op het eiland Schouwen-Duivenland.

We fietsen het eiland dwars over.

En bij Serooskerke kwamen we aan de dijk van de Oosterschelde.

Wat was het daar mooi richting Zierikzee !

En waar we heel erg mee boften, was dat de zeekraal net zijn herfsttinten kreeg. Zeekraal is een erg gezonde en zout verdragende plant dat hier op de slikken groeit.

We fietsen er vlak langs.

Maar keek je naar de zeekant dan zag je dit !!

Het was een uitgelezen dag om de zeekraal in al zijn herfst schoonheid te bewonderen.

Zo mooi ROOD had ik de zeekraal nog nooit gezien.

.

26 gedachten over “Zomervakantie 2020 : Deel 5

 1. prachtige foto’s Marjolein, roept herinnering op aan mijn fiets ritjes over Schouwen
  heb ook dit zeekraal in bloei gezien en gefotografeerd, bekende plekken en foto’s er van

 2. Heb al heel veel in Zeeland gefietst, ik vind het er schitterend. Waarschijnlijk deed ik het nog nooit rond deze tijd want de zeekraal zag ik nog nooit op deze (of iets minder intense) manier. Als ik het goed heb, kan je dit dus in de maand september bewonderen.

 3. Wat wonen “we” toch in een prachtig land hè, Marjolein. Dat weidse, dat water, die wolken en dat mooie rode Zeekraal. Ik kan je gewoon horen genieten op deze fietstochten en dank je wel dat we met je mee mochten. Een super serie weer en de eerste foto met die vogels boven het fietspad, prachtig.
  Een goed weekend, Marjolein.

 4. Samphire is new to me, Marjolein, but I can imagine what it must be like to see it in autumn. What a great time of the year to cycle through this place. You’re making me want to go back!

 5. Dat was weer een heel mooie fietstocht. De foto’s van de zeekraal en de weerspiegelende wolken zijn prachtig. Afgelopen week was nog op de tv over zeekraal. Interessant. De opname was ook uit de tijd dat jij de foto’s hebt gemaakt.

 6. Heel mooie reeks waarbij mij opvalt dat je steeds weer een mooi standpunt voor je foto’s kiest. Daardoor ontstaat vaak mooie diepte in de foto.

 7. Daar is zeker mooi om te fietsen. Leuk dat je schaap kwam tegen. Rode zeekraal zie daar heel groot. Ik heb ze dit echt werkelijk nooit gezien. Mooie foto’s geworden. Fijne week.

Reacties zijn gesloten.