Winter verrassing : 1/2

Op maandagmorgen (25-1-2021) ging ik voor de wekelijkse wandeling vanuit Brielle richting Rockanje. Het zonnetje scheen, dus het beloofde een mooie dag te worden.

Wat schets mijn verbazing, als ik in Rockanje bij het Quackjeswater aankom. ik zie wat sneeuw !

Maar het sneeuwdek wordt meer en meer !

Het wordt een winter sprookje.

Een echte plaatselijke winter verrassing dus.

Na ons rondje Quackjeswater, lopen we ook nog even naar het strand.

En zo komen we bij de kustlijn.

Zelfs op het strand ligt sneeuw !

Gauw even naar beneden.

En is dit niet genieten ?

Nu gaan we weer terug door de duinen.

En hadden we deze ontmoeting met deze tweeling, die totaal niet schuw waren.

🙂

.

30 gedachten over “Winter verrassing : 1/2

 1. nou zeg, die tweeling zie je bijna nooit, meestal knokken ze met elkaar
  geweldig,
  een mooie witte wereld de sneeuw op het strand vind ik geweldig

 2. Merci Marjolaine pour cette belle promenade hivernale en bord de mer et cette gentille rencontre avec ce duo d’oiseaux qui semblent être des rouges gorges ?

 3. Het was even sneeuw geweest aan de duinen. Mooi gezicht met sneeuw erop. De laatste foto heb jij mazzel om foto kunnen maken. Prachtig om te zien. Fijne week.Groetjes,

 4. Ik zag het al op facebook maar wat heerlijk zo’n verrassing. Prachtig sneeuw in de duinen en op het strand. En die roodborstjes zijn helemaal geweldig. Meestal zijn ze alleen maar waarschijnlijk zijn dit overwinteraars uit het hoge noorden en die verdragen elkaar beter las ik laatst. Onze ‘eigen’ roodborsten schijnen veel agressiever te zijn.

 5. Genieten toch met het laagje sneeuw, hopelijk komt het nog een keer. Twee roodborstjes naast elkaar, ik geloof het niet zeker om deze tijd van het jaar….

 6. I’m going backwards on these two last posts, Marjolein, and now see what you mean by the twins. But that SNOW. I’ve already said it but I’d be in heaven there in the snowy dunes!

 7. Dit soort verrassingen maken toch dat alles een beetje aangenamer eruit gaat zien, Marjolein. Ik kan me zo goed voorstellen hoe jij je voelde toen al dit “schoons aanschouwde”. Wat een prachtige foto’s zijn dit. En ook uniek, hoe vaak zien we sneeuw op het strand. Die tweeling is een plaatje :)…. (heel eerlijk las ik eerst het 2e log en toen deze)

 8. Dat is je goed gelukt,Marjolein! Ik heb op mijn i Phone een App met o.a . de stemmen van de Roodborstjes. Daarmee kan een ‘lonely walker’ zoals ik de beestjes aanlokken en een praatje maken. Groetjes van Ingt Verstuurd vanaf mijn iPhone

  >

 9. Zo te zien een heerlijke wandeling wat een prachtige serie opleverde.
  Twee roodborstjes bij elkaar dat zie je niet vaak. Misschien een paartje? In de regel dulden roodborstjes geen gelijke in zijn territorium.

Reacties zijn gesloten.