15 jaar bloggen

Op 17 jan. 2007 begon ik met bloggen.

Ik was een vreselijke nert met de computer, maar door de naweeën van een ziekte miste ik zo de buitenwereld en toen ontdekte ik dat je via www toch ook in de buitenwereld kon kijken en vrienden kon maken.

Mijn tuin en de verre reizen uit het verleden stonden centraal.

Toen ontdekte ik dat er met foto`s gesmokkeld werd, want deze foto van manlief verscheen op eens op andere onbekende sites. Dus verplicht een handtekening en weer wat geleerd !!.

Al doende leert men !!

In 2008 kwam deze lijfspreuk.

De bloemen in mijn tuin stonden zeer geregeld model.

De kopfoto`s van mijn log wisselden ook zeer regelmatig.

En het photoshoppen werd ook een leuke hobby.

Naast de foto`s met spreuken.

Ondertussen is het al 2010 met een echte winter.

En ook een lekkere zomer ;-0

In 2011 ging web-log over in weblog, wat bij mij weer veel hoofdbrekers kostte 😦

En daar het overzetten niet zo vlot verliep startte ik op een andere log in sept. (Mijn fotokraam) met elke dag één andere foto en nu 3 x p/week. ( http://fotokraam.aminus3.com )

Maar de site van weblog werkte meestal NIET en daarom ging ik na meer dan een jaar sukkelen op 9 jan 2013 totaal over naar marjoleintjevanhetpleintje.wordpress.com

.

Het eiland Voorne bleef een ideaal fotogebied.

Ondertussen werden ook de verre reizen naar het oosten weer hervat .

;-0

En de jaren vliegen voorbij !

De verre reizen gingen richting India, Nepal, China en Tibet en we ontmoetten mensen die graag WEL of NIET op de foto wilden.

Ondertussen waren we van Rockanje naar Brielle verhuisd, wat maar 7 km van elkaar ligt

We bleven van de Voornse natuur genieten.

Helaas verloren we ook geregeld blogvrienden

Maar toch bleef de lol in het bloggen.

Alhoewel de frequentie van de log-berichtjes wel wat minder werden.

Maar we waren ook zeer geregeld en lang met de caravan en fiets op stap.

De jaren 2020 en 2021 waren echt rare jaren met al die corona om ons heen.

Maar hier op Voorne kon je je goed vermaken met veel ruimte en natuurschoon om ons heen.

Ik wil daarom iedereen heel hartelijk danken voor al die reacties in al die 15 jaar met dit blommetje wat ik zelf bij elkaar gephotoshopt hebt …….vele jaren geleden.

(zie de oude achtergrondkleur van mijn web-log)

Dag, dag en hopelijk blijven we elkaar nog vaak ontmoeten.

.

28 gedachten over “15 jaar bloggen

 1. I am gobsmacked, Marjolein, by all your creativity throughout the years. It really blows me away. I feel honored to have met you and to learn from you. Thank you.

  As you know, I have my own blog, In Soul, which I started in 2005, and then the photoblog I belong to, Shutterchance, since 2006. So many of those bloggers, on both sites, have stopped, reverting now to social media like FB, and Instagram. So while some of us oldies still hang on, let’s continue to enjoy each other!

 2. Dit is echt geweldig Marjolein, 15 jaar is zeker niet niks ! Bedankt voor het leuke overzicht en ik door dat je er nog lang plezier in mag vinden om verder te bloggen. Groetjes, Rudi

 3. mijn welgemeende felicitaties Marjolein..
  15 jaar met toch wat technische problemen
  om gelijkaardige reden kwam ik ook bij WP terecht..
  een knap overzicht, breng je hier
  de foto’s met spreuken spraken me altijd erg aan
  prettige dag

  ps; zie boodschap van Marie, op je andere blog

 4. Gefeliciteerd en een mooi verslag van fotografie en teksten daarbij. Naam in foto zetten doe ik al vanaf het 2e jaar dat ik blog want ben ook al vaak wat tegengekomen waar dan andere naam in staat en is gedeeld. Lees jou net zo graag als vele andere maar soms lees ik en reageer dan niet want ik heb er zoveel die ik volg. En wil ook niet hele dagen op de laptop zitten dus verdeel ik het . Want ik heb ook nog een YT kanaal en ook daar wachten vrienden eens op me. En af en toe laat ik me horen zoals nu ook bij jou. Ga lekker door want ik lees toch wel.

 5. 15 jaar alweer, van harte gefeliciteerd! Je hebt er vandaag een prachtige serie van gemaakt, zowel in woord als in beeld. Ik heb al heel wat jaren met je mee mogen lopen en zelfs een keer bij jullie bij de caravan op bezoek geweest. Ik hoop dat je mooi zo doorgaat, want ik kom altijd graag bij je buurten.

 6. Wat een prachtige mijlpaal en dank je wel dat je ons meeneemt op jouw reizen en avonturen met die prachtige foto’s. Net als Ginnie vond ik het heel erg leuk en speciaal om jou te ontmoeten. Dat is het mooie aan “bloggen”, al die mensen die je leert kennen en waarvan je weer meer inspiratie krijgt. Lieve Marjolein, ik hoop nog heel lang te mogen genieten van jouw altijd mooie en verrassende en creatieve foto’s. Van harte gefeliciteerd met 15 jaar bloggen!!

 7. Lieve Marjolein,
  hartelijk gefeliciteerd met jouw 15 jaar bloggen en bedankt dat je me voor noppes ervan mee liet genieten. . M.v.gr. Inge

 8. Ohhh wat leuk Marjolein.
  Wat een lange tijd en ja zolang blog ik ook al.
  Al was het toen nog op punt.nl en onder de naam : mijn kiekjes ;-))
  Mooi om te zien al die oude foto’s.
  Groetjes Tinie

 9. Nog gefeliciteerd. Beetje te laat van ons. Leuke verslag van afgelopen 15 jaar. Leuke foto’s om laten zien.Sommige foto’s knap gedaan. Ook koplogo’s. Wij bloggen nog langer. Pffff… Punt nl hebben wij toen ook gehad. WordPress vinden wij prettig werken ermee. Geniet mooie blogjes. Alvast fijne week gewenst. ༻✦༺ ༻✧༺ ༻✦༺

 10. Wauw een schitterend overzicht en blog over je 15 jaar bloggen Marjolein
  je hebt ook al heel wat leuke dingen gedaan met photoshop, fijn dat je er van geniet
  en ik geniet ook van je blogjes en verslagen van je reizen.

Reacties zijn gesloten.